SPOUWMUURISOLATIE

LAGERE KOSTEN EN MEER WOONCOMFORT

Spouwmuurisolatie is één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om uw woning te isoleren. Tevens levert het veel voordelen op: een warmer en comfortabelere woning, een lagere energierekening, een hogere energielabel en een beter milieu. Een aanrader dus! Maar kan het met uw woning? Hoeveel betaalt en bespaart u precies? En waar moet u op letten?

Een spouwmuur bestaat uit 2 muren (de buitenmuur en binnenmuur) met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die kunt u laten vullen met isolatiemateriaal. Maar niet iedere woning heeft een spouwmuur: huizen die voor 1920 zijn gebouwd, hebben vaak alleen enkelsteens muren. Die kunt u ook isoleren, maar dan met voorzetwanden aan de binnenkant of isolatie tegen de buitenkant. Wilt u advies voor uw buitenmuren?

GELD VERDIENEN MET SPOUWMUURISOLATIE?

Vindt u het lastig om de voordelen op de lange termijn in te schatten? Milieu Centraal heeft een methode ontwikkeld waarmee u de winst na 25 jaar kunt berekenen. Voor spouwmuurisolatie kunt u de winst vergelijken met een rente van 11 procent op een spaarrekening. Dat is makkelijk verdiend! En het is nog goed voor de waarde van uw woning ook.

IS SPOUWMUURISOLATIE BIJ U MOGELIJK?

Als uw woning over een spouwmuur beschikt, dan is spouwmuurisolatie in de meest gevallen mogelijk. Veel woningeigenaren weten niet of er een spouwmuur aanwezig is en of het mogelijk om deze spouwmuur te isoleren. Daarom hebben wij speciaal voor u een artikel geschreven: ‘Heeft mijn woning een spouwmuur?’. Vanaf 1920 zijn veel woningen voorzien van een spouwmuur, dit houdt in dat er een buitenmuur en een binnenmuur aanwezig is. Het aantal centimeter tussen de buitenmuur en de binnenmuur noemen we de spouwmuur. De spouwmuur is ontstaan met als uitgangspunt, het creëren van stilstaande lucht. Door de afgelopen jaren heen zijn er verschillende isolatiemethoden ontwikkeld. Deze methoden zorgen ervoor dat de spouwmuur gevuld kan worden met materialen wat een hogere isolatiewaarde heeft dan de stilstaande lucht tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt bij isolatieproducten aangetoond met een Rd-waarde. Hoe hoger de Rd-waarde is, hoe beter het materiaal isoleert.

ONZE ISOLATIEMATERIALEN

MINERALE INBLAASWOL

Dit is een minerale glaswol, en veruit het beste product voor spouwmuurisolatie. Ursa wol garandeert dat de isolatiewaarde constant blijft en vochtdoorslag uitgesloten is.

  • Hoge isolatiewaarde 
  • Toepasbaar vanaf 4 cm spouwdiepte

HR++ EPS PARELS

EPS-parels zijn kleine bolletjes die voor 98% uit lucht en voor 2% uit polystyreen bestaan. Supearl garandeert dat de isolatiewaarde constant blijft en dat vochtdoorslag uitgesloten is.

  • Hoge isolatiewaarde 
  • Toepasbaar vanaf 3 cm spouwdiepte